Stranačke aktivnosti     | 24.11.2018. 09:54 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Na jednostranu odluku Kosova o uvođenju carina na bh. proizvode, odluku koja je u suprotnosti sa CEFTA sporazumom, reagovali su iz Nezavisnog bloka. "Politički sukob Prištine i Beograda oko članstva Kosova u INTERPOL-u prenio se na ekonomsku liniju fronta, te je BiH potpuno neopravdano 'zakačila' odluka o uvođenju 100% carina na proizvode, što je težak udarac za naš izvoz", poručuju iz Nezavisnog bloka.

"Bosna i Hercegovina nije nikada zauzela neprijateljski stav prema Kosovu, uvijek smo nastojali pronaći snage za iskorak, unatoč kompleksnoj političkoj situaciji u našoj zemlji, te složenom procesu odlučivanja po ovom pitanju. Nisu građani BiH zaslužili vize, kao što nisu ni naši proizvođači zaslužili ovakav populistički napad Haradinaja i Tačija", dodaju iz Nezavisnog bloka.

"BiH izvozi 106 miliona konvertibilnih maraka na tržište Kosova. To je posebno važno tržište za našu prehrambenu industriju, metalnu industriju, važne za radna mjesta u oba bh. entiteta. Pozivamo članove Predsjedništva da na trenutak zaborave podjele i izađu sa zajedničkim stavom. Pokažimo da smo država koja stoji iza svojih privrednika i realnog sektora koji je hrani. Vrijeme je za reakciju, a ne za stalne svađe, podvale i skretanje sa životnih pitanja građana. Nezavisni blok upravo i želi da nove vlasti insistiraju na boljem životu građana i zaštiti naše privrede", zaključuju iz Nezavisnog bloka.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'