Bosna i Hercegovina     | 23.11.2018. 17:24 |

Džaferović uputio čestitku povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. novembra (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je svim građanima BiH čestitku povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

- Na Prvom zasjedanju ZAVNOBIH-a u Mrkonjić-Gradu, 25. novembra 1943., obnovljena je državnost Bosne i Hercegovine, a naša zemlja definisana kao država koja ravnopravno pripada svim njenim narodima i građanima.  

Obnovom državnosti i potvrdom multietničnosti, postavljen je temelj na kojem i počiva i današnja međunarodno priznata i nezavisna Bosna i Hercegovina.

Unatoč mnogim otporima, naša zemlja je na putu jačanja unutrašnjeg i vanjskog suvereniteta, kroz proces reintegracije i jačanja institucija, te proces integrisanja u Evropsku uniju i NATO, kao okvir za prosperitetnu i sigurnu budućnost.

Na svima nama je da doprinosimo razvoju tih procesa, jer kroz njih jača Bosna i Hercegovina, kao cjelovita i demokratska država, u kojoj je svaki građanin ravnopravan na svakom pedlju - navodi se u čestitki.

Džaferović ističe da ovaj datum podsjeća na historijsku odgovornost naše generacije da čuva i brani vrijednosti, koje se vezuju uz državnost naše zemlje, jer upravo je ona okvir za slobodu i dostojanstvo svih građana i naroda, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Brisel - Kralj Belgije Filip u audijenciju primio Denisa Bećirovića

Bećirović: OHR je integralni i nezaobilazni dio Dejtonskog mirovnog sporazuma

Cvijanović u Bakuu s predsjednikom Aliyevim razgovarala o globalnim političkim prilikama

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo