Najave     | 23.11.2018. 15:43 |

Održano sportsko natjecanje učenika osnovnih škola HBŽ-a

FENA Saopćenje

MOSTAR, 23. studenoga (FENA) - Sportsko natjecanje učenika osnovnih škola Hercegbosanske županije (HBŽ) održano je u petak u Livnu u organizaciji Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i sporta HBŽ-a.

 U natjecanju je sudjelovalo 28 ekipa iz svih osnovnih škola HBŽ-a s ukupno 300 djece od petog do devetog razreda.

 Učenici su se natjecali u nogometu (muškarci), košarci (muškarci), košarci (žene) i odbojci (žene).

 U natjecanju učenica u odbojci najbolja je bila ekipa OŠ "Ivana Gorana Kovačića" iz Livna, drugo mjesto zauzela je OŠ "fra Lovro Karaula", dok su treće mjesto osvojile odbojkašice OŠ "Kupres" iz Kupresa.

 U nogometu prvo mjesto osvojila je OŠ "Ivana Mažuranića" iz Tomislavgrada, drugo mjesto pripalo je OŠ "fra Miroslava Džaje" iz Kupresa, a treće OŠ "Ivana Gorana Kovačića" iz Livna. U muškoj konkurenciji u košarci najbolja je bila ekipa OŠ "fra Lovro Karaula", drugo mjesto osvojila je OŠ "Ivana Gorana Kovačića" iz Livna, dok je treće mjesto pripalo OŠ "Drvar" iz Drvara.

 U košarci za žene prvo mjesto pripalo je OŠ "Ivana Mažuranića" iz Tomislavgrada, drugo mjesto osvojila je OŠ "Stjepana Radića" iz Tomislavgrada, dok je treće mjesto pripalo košarkašicama OŠ "fra Lovro Karaula" iz Livna.

 Najuspješnijim ekipama uručene su prigodne nagrade, a resorno županijsko ministarstvo osiguralo je financijska sredstva za održavanje ovog natjecanja, uključujući i besplatan prijevoz učenika, priopćila je Služba za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Oslobođeno gotovo 300 otetih učenika u Nigeriji

BiH - Broj učenika u osnovnim školama u 2023/2024. manji za 1,5 posto u odnosu na prethodnu godinu

Na području HBŽ-a doček Nove godine prošao bez izgreda i incidenata

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo