Bosna i Hercegovina     | 22.11.2018. 19:42 |

Višković nastavlja stranačke konsultacije za formiranje nove Vlade RS-a

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 22. novembra (FENA) - Mandatar za sastav nove Vlade Republike Srpske Radovan Višković u nastavku današnjih konsultacija razgovarao je sa predstavnicima Socijalističke partije (SP), Ujedinjene Srpske (US) i Narodnog demokratskog pokreta (NDP).  

Višković i predsjednik US-a Nenad Stevandić zajednički su ocijenili da je proces formiranja vlasti započet uspješno i da je cilj da institucije vlasti u RS-u budu formirane u skorije vrijeme.

- Naglašeno je i da je za uspjeh u sprovođenju dogovorenih politika važna institucionalna stabilnost kako u izvršnoj, tako i u zakonodavnoj vlasti, te da se kod imenovanja kadrova, koji će dobiti priliku u novoj Vladi, vodi principom odgovornosti i stručnosti - saopćeno je iz Vlade RS-a.

Predstavnici NDP-a su podržali formiranje nove Vlade i izrazili opredijeljenost za saradnju u vezi sa predlaganjem i kreiranjem ekonomskih mjera.

- Sagovornici su ocijenili da će razgovori o političkim i ekonomskim programima biti nastavljeni, te da će nakon konstituiranja nove Vlade biti nastavljena realizacija strateških ciljeva i jasan plan sektorskih politika – naveli su u Vladi.

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić rekao je da će ova stranka imati jedno ministarsko mjesto u novoj Vladi RS-a.

Višković je prethodno imao konsultacije i sa predstavnicima SNSD-a i DNS-a.

Za sutra su zakazane konsultacije mandatara sa predstavnicima Saveza sindikata RS-a, a očekuje se razgovor i sa drugim socijalnim partnerima, organizacijama i udruženjima.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Šest sindikalnih organizacija danas izlazi na ulice Banje Luke, traže veće plate

Salkić: Trenutna situacija zahtijeva konsolidaciju probosanskih snaga

Kuća ljudskih prava u Banjoj Luci: Usvojene izmjene još jedan korak ka autokratiji i diktaturi

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom