Bosna i Hercegovina     | 22.11.2018. 15:13 |

Vladu RS-a formirati u skladu sa rezultatima izbora

FENA Dušica Stanojević

BANJALUKA, 22. novembra (FENA) - Mandatar za sastav nove Vlade RS-a Radovan Višković održava danas konsultacije sa predstavnicima više političkih partija iz RS-a, a nakon sastanka sa delegacijom Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) poručeno je da buduća Vlada treba da bude formirana u skladu s rezultatima izbora.

Na konsultacije je prvo pristigla delegacija SNSD-a koju je predvodio predsjednik te stranke Milorad Dodik. Nakon sastanka nije bilo izjava za medije, a iz Vlade je saopšteno da je usaglašeno da Vlada treba da bude formirana u skladu s rezultatima proteklih opštih izbora.

- Od velike važnosti je nastavak uspješnog rada na očuvanju institucija Republike Srpske. Naglašeno je da se od novih članova Vlade Srpske, kao i svih budućih imenovanih lica na javnim funkcijama i u javnim preduzećima očekuje posvećenost i odgovornost u vršenju dužnosti - saopšteno je iz Vlade.

Navedeno je da je razgovarano i o reorganizaciji Vlade RS-a, te da je izraženo zadovoljstvo zbog postignute budžetske i fiskalne stabilnosti „koja će omogućiti da predviđeni reformski programi budu neometano nastavljeni“. 

Nakon SNSD-a na razgovor s Viškovićem uime Demokratskog narodnog saveza (DNS) stigao je samo predsjednik te stranke Marko Pavić koji je nakon sastanka kazao da DNS podržava Viškovića i institucije RS-a koje treba da budu čvrste. 

Pavić je rekao da je razgovarano o formiranju nove Vlade, ali ne i o raspodjeli ministarstava. Istakao je da mu je mandatar saopštio da ostaje pri dogovoru koji su koalicioni partneri postigli ranije.

Višković je za danas zakazao konsultacije i sa predstavnicima Socijalističke partije (SP), Ujedinjene Srpske (US) i Narodnog demokratskog pokreta (NDP).

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Višković negativan na virus korona

Višković u kućnoj izolaciji, pod zdravstvenim nadzorom

Višković: Nema novih mjera, pripremamo tri kovid bolnice

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta