FENA biznis     | 22.11.2018. 13:34 |

Fond 'Sheik Saleh Kamel' i BBI banka i ove godine stipendiraju 500 djece

FENA Saopćenje

 

Fond "Sheik Saleh Kamel" i BBI banka i ove godine stipendiraju 500 djece bez roditelja 

Bosna Bank International (BBI) raspisala je konkurs za dodjelu 100 stipendija iz fonda “Sheikh Saleh Kamel“ učenicima i studentima bez jednog ili oba roditelja iz regije centralne Bosne i Hercegovine. Fond je osnovan na incijativu BBI banke i filantropa sheika Saleha Kamela, osnivača i vlasnika Al Baraka poslovne i finansijske grupacije.

„Zahvaljujući velikom čovjeku i istinskom prijatelju našeg naroda, sheik Saleh Kamelu, svake godine, 500 djece iz BiH dobije stipendije. Glavni razvojni resurs jedne države, kao i regije u kojoj ona egzistira, jeste ljudski kapital, a njegov kvalitet uglavnom određuju obrazovanje i obuka. Procjenjuje se da ulaganje u obrazovanje i obuku pojedinaca donosi profit koji je uporediv sa ulaganjima u fizički kapital. Zbog toga je u obrazovanje potrebno stalno ulagati, stvarati ga, uvećavati, primjenjivati, ali i prenositi drugima. S obzirom da BBI banka od svog osnivanja na različite načine putem stipendija ulaže u edukaciju, rado pomažemo u realizaciji ovog značajnog projekta“, izjavio je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke.

Projekat stipendiranja djece iz BiH pokrenut je 2011. godine i do sada je za ove svrhe isplaćeno više od četiri miliona KM. Kako bi sva djeca bila zastupljena dodjela stipendija  podjeljena je na pet regija po 100 stipendija.

Danas je otvoren konkurs za regiju centralne BiH. Ovaj region obuhvata teritoriju Zeničko-dobojskog i Srednjebosanskog kantona. Prijave za stipendiju sa potrebnom dokumentacijom, učenici i studenti iz navedene regije trebaju dostaviti do utorka 4. 12. 2018. godine do 12,00 sati u poslovnice/ filijale BBI banke u Bugojnu, Gornjem Vakufu, Kaknju, Tešnju, Travniku, Visokom, Vitezu i Zenici.

Visina mjesečne stipendije, koja će se isplaćivati tokom cijele godine, iznosi 100 američkih dolara (USD) u protivrijednosti KM.

Sve dodatne informacije kao i listu neophodnih dokumenata za prijavu aplikanti mogu pronaći na stranici BBI banke, na sljedećem linku: https://bit.ly/2A4s5hD, ili pozvati besplatni info telefon 0800 200 20.

Izbor dobitnika stipendija vršit će komisija u čijem sastavu se, osim predstavnika BBI banke nalaze i predstavnici Ministarstva obrazovanja i nauke FBiH, Rektorata univerziteta u Sarajevu, Asocijacije Fatma i Rijaseta Islamske zajednice BiH. 


Alma Redžepagić
STRUČNI SARADNIK ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
Marketing i komunikacije

Bosna Bank International d.d. Sarajevo
Trg djece Sarajeva bb, 71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 33 275 221
Fax: +387 33 203 122
Email: alma.redzepagic[at]bbi.ba
Web: www.bbi.ba
Facebook: www.facebook.com/bbibanka

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

BBI

Vezane vijesti

BBI Platinum paket – istinska vrijednost koju nosite sa sobom

BH Telecom partner i učesnik 12. Sarajevo Business Foruma

BBI - Predsjedništvo BiH pokrovitelj 12. Sarajevo Business Foruma

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!