Bosna i Hercegovina     | 22.11.2018. 11:11 |

Radionica o borbi protiv ilegalne trgovine oružjem

FENA Saopćenje

ORAŠJE, 22. studenoga (FENA) - U sklopu projekta za borbu protiv ilegalne trgovine oružjem u Bosni i Hercegovini u Orašju je održana radionica na temu „Rad policije u zajednici“ na kojoj su sudjelovali predstavnici Granične policije, MUP-a Županije posavske, PU Orašje i PS Domaljevac-Šamac, zatim predstavnici Civilne zaštite, UNDP-a u BiH, škola i nevladinog sektora.

- Međuinstitucionalna suradnja između lokalne, županijske i državne razine vlasti je iznimno važna, ali jednako bitan je i nevladin sektor. UNDP kroz ovaj projekt želi potaknuti sve strane na osnaživanje te suradnje - istaknuo je moderator radionice Bogdan Živaljević, koji u ime UNDP-a BiH, vodi CIAT, projekt za borbu protiv ilegalne trgovine oružjem u BiH.

Županijski ministar unutarnjih poslova Meho Delić pohvalio je rad policije u zajednici te dobru suradnju svih policija, od granične do temeljne i pravosudne, kao i koordinaciju s mjesnim zajednicama i udrugama.

Govoreći o migrantskoj krizi, ministar Delić naglasio je kako je pravo vrijeme da se u Posavini poduzmu preventivne mjere kako se ne bi dogodili problemi kao oni u Bihaću.

Svoje bogato iskustvo iz rada na terenu kada je u pitanju policijski i istražiteljski sektor, prenio je Mihael Šprajc iz UNDP-a. Kroz svoje predavanje prenio je iskustva iz RH i drugih zemalja na temu sprječavanja krijumčarenja oružja.

- Uvezanost i suradnja svih mjerodavnih institucija te pravodobna razmjena informacija u mnogome može podići učinkovitost djelovanja u svim kriznim situacijama - poručio je Šprajc.

Predstavnik Postrojbe granične policije Orašje Ilija Živković predstavio je izvješće o radu u prvih devet mjeseci ove godine te policijske postrojbe.

Istaknuo je kako je navedena postrojba među najboljima u državi u otkrivanju krivotvorenih isprava, a sve zahvaljujući specijaliziranoj opremi koju su u najvećoj mjeri dobili od Vlade SR Njemačke, priopćeno je iz Vlade Županije posavske.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Izvještaj UNDP-a o ljudskom razvoju - BiH u kategoriji zemalja sa visokim razvojem

U Varešu otvoren Kreativni centar za mlade i nevladine organizacije

Novi video serijal UNDP-a 'O klimatskim akcijama'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo