Najave     | 22.11.2018. 11:11 |

Završetak izgradnje mosta na Bistrici i pješačko-biciklističke staze na Brusu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. novembra (FENA) - Svečano otvorenje mosta na rijeci Bistrici prema naselju Dvorišta na Jahorini bit će upriličeno u petak, 23. novembra.

Projektom RAST Američke agencije za međunarodni razvoj USAID, koji implementira Catholic Relief Services (CRS), izgrađen je novi most i uređeni su pristupni putevi koji su poboljšali pristup olimpijskom borilištu Dvorišta, čime se pomoglo Opštini Pale da stvori uslove za održavanje Zimskih olimpijskih igara za mlade (EYOF2019) na ovoj lokaciji.

Istog dana bit će obilježen i završetak izgradnje pješačko-biciklističke staze na Brusu, opština Istočni Stari Grad. Izgradnju ove staze dužine oko 900 m koja osigurava sigurnu i ugodnu šetnju i vožnju biciklom od trebevićke žičare do popularnog izletišta Brus također je omogućio projekat RAST. Ovim projektom dat je doprinos strateškim planovima za razvoj turizma Opštine Istočni Stari Grad.

Na događajima će govoriti načelnici opština Pale Boško Jugović i Istočni Stari Grad Bojo Gašanović te zamjenica ambasadorice SAD-a u BiH Ellen Germain, uz prisustvo direktora Misije USAID-a u BiH Petera Duffya, saopćeno je iz CRS-a.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta