Ekonomija     | 21.11.2018. 17:26 |

Posjeta Sarajevu učesnika projekta 'Učenje kroz rad / Learning by doing'

FENA Darinka Mitrović

SARAJEVO, 21. novembra (FENA) - U okviru projekta Dunavskog transnacionalnog programa koji nosi naziv „Učenje kroz rad/Learning by doing“ u Sarajevu su boravili učesnici projekta iz Slovenije, Slovačke i Mađarske.

S obzirom na to da je cilj posjete zemljama partnerima u projektu razmjena prakse u okviru provedbe srednjeg stučnog obrazovanja, učesnici ove studijske posjete uglavnom su bili predstavnici institucija i poslovnih asocijacija uključenih u provedbu stručnog obrazovanja. 

Domaćini susreta bili su Privredna komora Kantona Sarajevo i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, koji su uključeni u projekat, a diskutovalo se o ulozi partnerstva u dualnom stručnom obrazovanju i osposobljavanju učenika, kao i planovima o razvoju zanimanja u sistemu dualnog obrazovanja, rečeno je Feni u PKKS.

Tom prilikom gostima su predstavljene dobre prakse Elektrotehničke škole za energetiku Sarajevo, te kompanija Energoinvest SUE i Klas, a učesnici su posjetili i Srednju tehničku školu grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije.

Projekat “Učenje kroz rad” sufinansiran je iz fondova Evropske unije (ERDF, IPA) u okviru Dunavskog transnacionalnog programa. Projekat je započeo 1. januara 2017. i trajat će do 30. juna 2019. godine.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Ministarstvo civilnih poslova će sudjelovati u projektu 'Zdrave zajednice u BiH'

Postavka 'Stazom sjećanja' 5. aprila od Trga Djece Sarajeva do Baščaršije

Predstavljanje rezultata projekta 'Invertarizacija ihtiofaune u rijeci Buni'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo