Ekonomija     | 21.11.2018. 16:43 |

Predstavljanje trećeg javnog poziva Challenge programa u Posušju

FENA Saopćenje

POSUŠJE, 21. studenoga (FENA) - Info dan na kojemu će biti predstavljen treći javni poziv Challenge programa, održat će se u utorak, 27. studenoga u vijećnici Općine Posušje u 12 sati.

 Događaj organizira Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA, u suradnji s Uredom za europske integracije Vlade Zapadnohercegovačke županije i Općinom Posušje.

 Prezentaciju će održati predstavnici SERDA-e, koja već četiri godine s Republičkom agencijom za razvoj malih i srednjih poduzeća provodi Challenge program, u okviru projekta Challenge to Change koji financijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i suradnju - SIDA. Partner u projektu je i Region Ostergotland, Istočna Švedska.

 Organizatori pozivaju predstavnici svih privatnih tvrtki iz ZHŽ-a na prezentaciju kako bi dobili sve potrebne informacije i odgovore vezane za apliciranje na treći javni poziv Challenge fonda koji je otvoren do 17.12.2018. godine do 24 sata.

 Ovaj fond raspolaže s tri milijuna eura namijenjenih poslovnim subjektima s inovativnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u Bosni i Hercegovini.

 Potrebno je istaknuti da je za potencijalne korisnike iz kategorije startup-a, koji su registrirani najmanje šest mjeseci i ne starije od 2 godine do dana objave ovog javnog poziva, predviđen maksimalni iznos granta do 10.000 eura, dok korisnici iz kategorije mikro, malih i srednjih poduzeća do 250 zaposlenih, koji obavljaju djelatnost duže od dvije godine, mogu računati na podršku u maksimalnom iznosu granta do 30.000 eura.

 Aplikanti moraju osigurati i minimalno vlastito sudjelovanje od 50 posto od ukupne vrijednosti predloženog projekta, čija realizacija ne može trajati duže od godinu dana, navode organizatori.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

HT Eronet predstavio MapApp aplikaciju i promovirao kampanju Glavu gore!

U Posušju otkriven kućni laboratorij za uzgoj marihuane

Završeno dvodnevno gostovanje AJB DOC Film Festivala u Posušju

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta