Kultura     | 20.11.2018. 17:20 |

SPARK school predstavio projekt za srednjoškolce 'ARDUINO most'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 20. studenoga (FENA) - Projekt pod nazivom "ARDUINO most", namijenjen srednjoškolcima, predstavljen je u utorak u Mostaru, u organizaciji Udruge SPARK school. 

 Glavni je cilj projekta suradnja i timski rad 80 učenika iz osam srednjih škola na području grada Mostara (četiri škole po hrvatskom i četiri po bosanskom planu i programu).

 Organizator projekta je Udruga SPARK school, dok projekt podržavaju Američko veleposlanstvo u BiH i Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije, te Pedagoški zavod i Zavod za školstvo.

 Kroz projekt učenici će dobiti priliku raditi s Arduino elektroničkim komponentama i steći znanja i vještine iz STEAM područja.

 "Planiramo organizirati besplatne radionice elektronike za 80 učenika. Nakon 10 sati osnovnih Arduino radionica, učenici će imati 20 sati za razvoj vlastitih Arduino projekata, gdje će imati i mentore na raspolaganju. Na kraju projekta planiran je sajam na kojem će učenici imati priliku prezentirati vlastite radove, koji će se održati u travnju sljedeće godine", navode u SPARK-u.

 Ravnateljica udruge SPARK school Matea Markić kazala je kako je ponosna na profesore koji su objeručke prihvatili ovaj projekt te kako uistinu vjeruje da će svi skupa poboljšati bh. obrazovanje, priopćeno je iz SPARK-a.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

UNDP proveo analize energetske efikasnosti stambenog sektora u 36 opština i gradova u BiH

Bolji uslovi za pacijente Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli

Gradonačelnik Kordić s učenicima o natjecanju Civitas 'Projekt građanin'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta