Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Kultura     | 19.11.2018. 16:48 |

Predstavljen program obilježavanja 25. obljetnice osnivanja DHK HB  

FENA

MOSTAR, 19. studenoga (FENA) – Svečana proslava 25. obljetnice osnivanja Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne (DHK HB) održat će se 21. studenoga u Maloj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, s početkom u 17 sati, rečeno je u ponedjeljak u Mostaru na konferenciji za novinare.

O programu obljetnice govorio je predsjednik spomenutog društva Ivan Sivrić, koji je kazao kako program počinje svečanom sjednicom Upravnog odbora Društva, nakon čega slijedi svečana akademija.

Na akademiji će biti prezentiran rad Društva, kao i njegove redovite manifestacije kao što su Humski dani poezije, Šimićevi susreti, Otvorena čitaonica, Književne srijede, Grgurovi hukovi u Ravnom i sl.  

U drugom dijelu programa planiran je nastup književnika, a potom izložba dosadašnjih izdanja časopisa Osvit, koji ovo Društvo izdaje od 1995. godine. Inače, časopis izlazi kao dvobroj dva puta godišnje i dosad je izdan 94 puta.

 

 

Predsjednik DHK HB osvrnuo se također i na probleme s kojima se to društvo suočava u svom radu, naglasivši protom kako je o tome, ipak, primjerenije govoriti nekom drugom prigodom.

Spomenuo je samo kako su se obraćali županijama i općinama da prate i ocjenjuju njihov rad te im sukladno tome pomognu, izrazivši nadu da će i ubuduće, kao i dosad, s puno entuzijazma, nastaviti organizirati sve svoje redovite manifestacije.

DHK HB utemeljeno je 20. studenoga 1993. godine i ima 143 člana. Prvenstveni su njegovi zadatci razvijati i afirmirati hrvatski jezik, unapređivati i štititi slobodu književnog stvaralaštva i djelovanja, štititi književna djela i rad svojih članova, ostvarivati javne književne tribine i druge književne priredbe, organizirati međunarodne skupove, dodjeljivati književne nagrade kao poticaj književnom stvaralaštvu, objavljivati publikacije, časopise i knjige kroz nakladu DHK HB, okupljati hrvatske pisce, a u hrvatskom narodu, osobito kod mladeži, gajiti osjećaj i ljubav za hrvatski jezik i književnost, za pisanu riječ uopće, ali i poticati nove talente u pisanju i objavljivanju lijepih djela. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Izložbom Sofije Naletilić večeras počinju Dani Matice hrvatske Mostar

Mostar: Međunarodne igre za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju okupit će 300 sudionika iz regije

U petak počinju programi manifestacije 'Dani mevluda i zikra'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu