Sport     | 17.11.2018. 14:59 |

Goran Bošnjak preuzeo predsjedavanje Atletskim savezom BiH

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 17. novembra (FENA) – Banjalučanin Goran Bošnjak preuzeo je danas na redovnoj izvještajnoj sjednici Skupštine Atletskog saveza Bosne i Hercegovine (ASBiH) u Zenici predsjedavanje tim savezom od Sarajke Đurđice Rajhel- Šišul.

AS BiH je, zbog kašnjenja u isplati novca od Ministarstva civilnih poslova BiH, prošlu godinu knjigovodstveno okončao s minusom od oko 40 hiljada KM, ali novac je, konstatirano je više puta, i najveći problem za razvoj atletskog sporta u BiH.

- Ovo je za mene velika čast i obaveza i tako ću u narednom periodu i da se ponašam - poručio je u svom prigodnom obraćanju Bošnjak, koji je sa dosadašnjom predsjednicom Rajhel- Šišul i trećim članom Predsjedništva ASBiH, Suadom Kaknjom, danas uručio i tradicionalne nagrade Evropske atletske federacije i ASBiH za 2017. godinu.

Nagradu za najuspješniji seniorski klub dobio je AK Borac iz Banje Luke u konkurenciji seniorki te AK Zenica u konkurenciji seniora.

Najuspješnija seniorka je Vanja Spajić iz AK Leotar Trebinje, a najuspješniji senior Mesud Pezer iz AK Zenica. Specijalnim priznanjem nagrađena je Alisa Bečić iz AK Sarajevo.

Najuspješniji juniori su Nediha Salkić i Maid Redžić iz AK Zenica, a mlađi juniori Sara Lučić iz AK Glasinac sa Sokoca te Nermin Štitkovac iz AK Sarajevo.

Specijalno priznanje za nastupe i uspjehe na međunarodnim takmičenjima u 2017. godini dobili su: Abedin Mujezinović, Nikolija Stanivuković, Nikola Petrović, Osman Junuzović, Hamza Alić, Dejan Mileusnić, Mladena Petrušić i Amel Tuka.

Nagradu Evropske atletske federacije dobili su Borislav Đurđević i Islam Đugum, a nagradu za žene u atletici Vahida Kozić.  

Specijalne nagrade ASBiH dobili su sportski radnici: Suad Kaknjo, Željko Petrović, Islam Đugum te islandski trener Vesteinn Haftsteinsson, koji je trener bh. rekordera u bacanju kugle Mesuda Pezera.

Nagrade za najuspješnije trenere dobili su: Neđo Đurović, Mensur Vrcić, Jasmin Mujić i Tomislav Šego.

Konstatirano je kako je period između dvije sjednice Skupštine AS BiH timski bio i najuspješniji za taj savez. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo