Kultura     | 17.11.2018. 14:27 |

Srednjoškolci obilježavaju 'Noć teatra' u Narodnom pozorištu Mostar

FENA Saopćenje

MOSTAR, 17. studenoga (FENA) - U povodu manifestacije "Noć teatra BiH 2018.", koja se obilježava u 12 bh. gradova, Narodno pozorište Mostar za subotu je pripremilo cjelodnevni program, uz besplatan ulaz za sve posjetitelje.

 U dnevnom terminu održava se Dan otvorenih vrata - edukativno-zabavni program namijenjen učenicima srednjih škola, dok će se večeras, u 20 sati održati predstava "Derviš i smrt", nakon koje će biti upriličen i razgovor s glumcima.

 Od jutarnjih sati Narodno pozorište posjećuju učenici srednjih škola, koji imaju priliku saznati više o teatarskoj umjetnosti, radu u pozorištu i svim elementima predstave, od ideje do realizacije.

 Cilj programa je učenicima približiti teatarsku umjetnost i na taj način raditi na njenoj popularizaciji među mladima. U okviru ovog programa srednjoškolci se upoznaju s nekim od najznačajnijih predstava i umjetnika koji su ostavili trag u radu Narodnog pozorišta u Mostaru.

 Također, imaju priliku i upoznati se sa svim segmentima Narodnog pozorišta Mostar kao ustanove (scena, glumačke garderobe, tonskim i rasvjetnim kabinama, fundusom kostima i slično) i na taj se način približiti funkcioniranju pozorišta, priopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

U petak 'Alfa Beta' u Narodnom pozorištu Mostar

NP Mostar: Zbog bolesti glumca otkazana predstava 'Psi(hopate)'

Narodno pozorište Mostar počelo s radom na novoj predstavi

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti