Kultura     | 17.11.2018. 13:50 |

Anto Marinčić gostovao na književnoj večeri u Ljubuškom

FENA Saopćenje

LJUBUŠKI, 17. studenoga (FENA) - Književnik Anto Marinčić gostovao je u petak na književnoj večeri u Ljubuškom, održanoj u organizaciji Javne ustanove "Kulturno-športski centar" Ljubuški, odjel Knjižnica Ljubuški, u suradnji s čitateljskim klubom "Tvrđava".

 Događaju je sudjelovao i književnik Mate Grbavac, koji je dao svoj osvrt na književni opus Marinčića.

 Ljubitelji pisane riječi su kroz ugodan razgovor s književnikom te čitajući ulomke iz njegovih dvanaest do sada objavljenih romana, doznali kako i kada su oni nastajali.

 Anto Marinčić rođen je 1954. u Čustom Brdu u općini Maglaj, a koje danas pripada općini Žepče. Piše pjesme i prozne tekstove, književne i novinske. Djela su mu objavljivana u listovima, časopisima i zbornicima i to Natronu, Unicepu, Radu, Tinu, Osvitu, Hrvatskoj riječi, Katoličkom tjedniku, Večernjem listu i australskom Hrvatskom Vjesniku.

 Do sada je objavio djela "S onu stranu", "Općina Žepče ili ključ za funkcioniranje F BiH", "Upravljanje krizom", "Na izvoru strasti", "Mudžahedinova žena", "Kad ćeš naučiti?", "Bicikl", "Majstor iluzija", "Rafaelo", "Umri prije smrti", "Rebro" i druga. Dobitnik je više književnih nagrada.

 Književna večer u Ljubuškom prva je u nizu planiranih književnih večeri na kojima će gostovati brojnih hrvatski i bosanskohercegovački poznati književnici, priopćili su organizatori.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Ljubuškim maturantima po 300 maraka potpore

Grad Ljubuški: Za subvencioniranje privatnih vrtića 80.000 maraka

Panel o jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo