Svijet     | 17.11.2018. 12:55 |

SAD: Broj mrtvih u požarima u Californiji porastao na 74

FENA Internet

ANKARA, 17. novembra (FENA) - Vlasti u Sjedinjenim Američkim Državama nastavljaju potragu za posmrtnim ostacima žrtava razornih požara u Californiji. Prema najnovijim podacima, broj mrtvih u požarima porastao je na 74 osobe, prenosi Anadolu Agency (AA).

Šerif regije Butte Cory Honea je na konferenciji za novinare izjavio kako je broj smrtno stradalih u požarima povećan na 74, a kontakt se ne može uspostaviti s više od 1.000 osoba. Obzirom na broj smrtno stradalih, riječ je o jednom od najsmrtonosnijih požara u historiji te američke savezne države.

Požar koji je na sjeveru Californije zahvatio područje od 570 kilometara kvadratnih, na ovom području spalio je više od 11.000 objekata. I dalje je prijetnja za brojne objekte, dok se hiljade vatrogasaca bore da zaustave vatrenu stihiju.

Američki zvaničnici javljaju kako je požar nanio značajnu štetu i u južnim dijelovima Californije, a tamo je ozbiljno oštećeno 450 stambenih objekata.

U požaru u Malibuu izgorjele su brojne vile poznatih ličnosti iz svijeta filma i muzike, kao što su Gerard Butler, Miley Cyrus, Scott Baio, Guillermo del Toro, Kim Kardashian. Alyssa Milano i Rainn Wilson.

O razmjerama požara koji bukte na sjeveru i jugu Californije ponajbolje svjedoči i fotografija koju je objavila američka agencija NASA, a riječ je o fotografiji snimljenoj iz svemira na kojoj se vide veliki oblaci dima iznad Californije.

 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Iran upozorava Washington na posljedice ako intervenira nakon napada na Izrael

Sjedinjene Američke Države još jedan sponzor Rezolucije o Srebrenici

SAD i Japan dogovorili jačanje vojne saradnje zbog napetosti s Kinom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'