Kultura     | 16.11.2018. 17:04 |

U Travniku radionica o razvoju turističke rute oko stare željeznice

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. novembra (FENA) - Radionica pod nazivom "Razvoj turističke rute oko stare željeznice i valorizacija kulturnog, prirodnog i nematerijalnog nasljeđa srednje Bosne", kojom će se obilježiti početak turističkog razvojnog projekta kojeg su pokrenule općine Donji Vakuf, Jajce, Travnik i Vitez, bit će održana u ponedjeljak, 19. novembra, u Travniku.

Radionica, na kojoj će se govoriti o najboljoj evropskoj praksi u oblasti turističkog razvoja, bit će upriličena u zgradi Općine Travnik, s početkom u 9:30 sati.

Radionica je dio podrške koju Klaster EUNIC BiH, organizacija koja okuplja kulturne institucije zemalja članica Evropske unije prisutne u Bosni i Hercegovini, pruža ovom projektu.

Cilj projekta je da se oko stare željeznice u srednjoj Bosni napravi zelena turistička ruta koja prolazi kroz navedene četiri općine, kao podrška revitalizaciji tog područja i valorizaciji njegovog prirodnog i kulturnog naslijeđa.   

Partneri za ovaj projekt unutar Klastera EUNIC BiH su Francuska ambasada u BiH, Francuski institut u BiH i Goethe Institut BiH, saopćeno je iz Delegacije EU u BiH.

 

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

LDA Mostar organizira radionicu za mlade poduzetnike

U Mostaru radionica o stanju i problemima energetske tranzicije u BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'