Bosna i Hercegovina     | 15.11.2018. 15:42 |

Članovi delegacije PSBiH na godišnjem zasjedanju PS NATO-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. novembra (FENA) - Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine (PS) Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini (PS) NATO-a Nikola Lovrinović i član Delegacije PSBiH Asim Sarajlić učestvovat će na redovnom godišnjem zasjedanju PS NATO-a, koje će od 16. do 19. novembra biti održano u Halifaksu, Kanada.

Teme rasprave tokom zasjedanja obuhvatit će većinu izazova s kojima se savremeni svijet suočava. NATO – parlamentarci raspravljat će, između ostalog, i o stanju bezbjednosti u regionu zapadnog Balkana, kao i o pitanju bezbjednosti energetske infrastrukture u srednjoj i jugoistočnoj Evropi.

Predviđeni su i razgovori o aktuelnom stanju transatlantskih odnosa, o ulozi i uticaju Kine na stanje bezbjednosti u sjeveroistočnoj Aziji, o bezbjednosnim izazovima u vezi sa situacijom u Sjevernoj Koreji, kao i o stanju u regionu Crnog mora.

Kako je najavljeno, tokom zasjedanja u kanadskom gradu Halifaksu bit će izabran i novi predsjedavajući PS NATO-a – saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Odbor za žalbe građana PSBiH prihvatio dvije prijave građana

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH u Briselu na plenarnom zasjedanju COSAC-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo