Bosna i Hercegovina     | 14.11.2018. 17:15 |

Povratak Francuske u sastav EUFOR-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. novembra (FENA) - Povodom povratka Francuske u sastav EUFOR-a, kao zemlje učesnice u misiji nakon njenog odlaska prije tri godine, danas je u sarajevskoj bazi Butmir priređena svečanost dizanja zastave.

Svečanosti su prisustvovali ambasador Francuske u BiH Guillaume Rousson, komandant EUFOR-a generalmajor Martin Dorfer, komandantica NATO štaba u Sarajevu brigadna generalica Marti J. Bissell i francuski policijski ataše u BiH brigadir Jean-François Caparos.

General Dorfer je pozdravio povratak Francuske u EUFOR kazavši da s radošću danas dižu zastavu da bi proslavili povratak i poželjeli dobrodošlicu Francuskoj u EUFOR, čime se broj zemalja učesnica u misiji povećava sa 18 na 19.

To je još jedan važan korak u historiji EUFOR-a nakon što je prošle sedmice Vijeće sigurnosti Ujedinjenih nacija produžilo mandat EUFOR-a, što ukazuje na kontinuiranu posvećenost UN i EU Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz EUFOR-a.

- Pozdravljamo povratak Francuske kao značajan dodatni doprinos onome koji daju sve zemlje u sastavu EUFOR-a i veoma se radujemo budućem zajedničkom radu s novim kolegom pod zajedničkim sloganom "jedna misija, jedan tim" - zaključio je Dorfer.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Francuska spremna da nastavi s finansijskom pomoći za UNRWA

Francuska se zalaže za veće ograničavanje uvoza prehrambenih proizvoda iz Ukrajine

Francuski javni deficit porastao na 5,5 posto BDP-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo