Regija     | 13.11.2018. 15:00 |

Sudsko izvanraspravno vijeće u srijedu o Todorićevoj žalbi na istražni zatvor

FENA Cvita Kusić

ZAGREB, 13. studenoga (FENA) - Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u srijedu će raspravljati o žalbi bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića, kojemu je nakon izručenja Hrvatskoj određen istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, doznaje se na sudu.

 Todorićeva odvjetnica Jadranka Sloković, u ponedjeljak je, uoči predaje žalbe, kazala da će najprije pokušati osporiti osnovanost odluke o određivanju istražnog zatvora, a tek potom eventualno zatražiti da se zatvor zamjeni jamčevinom.

 "Najprije ćemo pokušati osporiti osnovanost odluke o istražnom zatvoru. Ukoliko izvanraspravno vijeće Županijskog suda potvrditi osnovanost odluke o istražnom zatvoru, tek onda ćemo u drugoj žalbi tražiti da se istražni zatvor zamijeni s boravkom na slobodi uz jamčevinu", kazala je Sloković.

 Na ročištu održanom prošlog četvrtka na zagrebačkom Županijskom sudu, a zbog kojeg je Todorić dovezen iz Remetinca gdje je dan ranije smješten nakon izručenja iz Londona, sudac istrage je odlučivao je o dva zahtjeva.

 Prijedlogu obrane da Todorića puste na slobodu jer je ispitana većina svjedoka, ali i novom zahtjevu tužiteljstva da ga se zadrži zbog opasnosti od bijega.

 Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru, javila je Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Macan: Zbog velike izlaznosti rezultati hrvatskih izbora nisu upitni, a politika prema BiH ostaje ista

Plenković: Vrlo skoro će se doznati s kim će HDZ formirati većinu

Hrvatska: Podignuta optužnica protiv troje krijumčara droge vrijedne 3,3 milijuna eura

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana