Sport     | 13.11.2018. 14:21 |

Trodnevni seminar za šefove misija EYOF-a 2019. na Jahorini

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. novembra (FENA) - Organizacioni komitet Evropskog omladinskog olimpijskog festivala - EYOF 2019. u Sarajevu i Istočnom Sarajevu u naredna tri dana na Jahorini organizira seminar za šefove misija EYOF-a.   

Seminar je prilika da nacionalni olimpijski komiteti dobiju sve neophodne informacije za njihovo učešće na EYOF 2019. U tom periodu, oni će moći vidjeti napredak u infrastrukturnim radovima na borilištima i čuti o planovima Organizacionog komiteta u fazi finalne pripreme Festivala, saopćeno je iz EYOF-a. 

Svi sektori unutar Izvršnog komiteta prezentovat će operativne planove šefovima misija. Od ukupno 46 zemalja koje su prijavile učešće na EYOF 2019, na seminaru se očekuje prisustvo 35 zemalja.

Prvi dan seminara šefova misija rezervisan je za dolaske gostiju i provjeru zastava i himni njihovih država. Također, Istočno Sarajevo bit će domaćin "večere dobrodošlice", na Jahorini.

Seminaru šefova misija je prethodio seminar tehničkih delegata, od 11. od 13. novembra. Kroz dva radna dana održali su sastanke sa Koordinacionom komisijom EOK-a i Organizacionim komitetom EYOF 2019, ali i obišli borilišta na kojima će biti održavana takmičenja.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Fazlagić: Očekujemo potvrdu dolaska predsjednika IOC-a Thomasa Bacha na EYOF

EYOF 2019: Bosna i Hercegovina sa 21 predstavnikom u pet sportova

Skaka: EYOF će dokazati da nismo zaboravili organizirati velike događaje

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!