FENA biznis     | 13.11.2018. 10:35 |

Sparkasse Bank: Program "Korak po korak"

FENA Saopćenje

 

Odabrano četiri start-up projekta mladih  za kreditiranje

Stručni žiri Sparkasse bank dd BiH i Fondacije Mozaik odabrao je četiri poslovna plana koji su svojom kvalitetom ušli u posljednju fazu projekta namjenjenom ekonomskom osnaživanju mladih „Korak po korak“.

Nakon što su tokom trajanja projekta „Korak po korak“ stekli znanja iz segmenta razvoja biznis ideje, analize tržišta i konkurencije, upravljanja troškovima i finansijskog poslovanja, vlasnici start-up kompanija mladih predstavili su svoje poslovne planove stručnom žiriju Sparkasse Bank dd BiH i predstavnicima fondacije Mozaik.

„Tokom projekta vidjeli smo dosta dobrih ideja, a četiri od njih su se izdvojile kao najbolje, te ulaze u finalnu, završnu fazu projekta u kojoj će im biti pružena mogućnost da realiziraju kreditna sredstava za daljnji razvoj svog biznisa. Riječ je o poslovnim planovima za Superžena - Agencija za pružanje usluga čišćenja kućanstava, poslovnih prostora i stambenih zgrada, Igraj Uči Rasti - Izrada didaktičkih igračaka za djecu do 12 godina starosti, Sigurna ruka- Pružanje usluga čišćenja i brige o starim licima te Stap Milk-Proizvodnja domaćih mliječnih proizvoda“,  izjavio je Adnan Mušić, regionalni direktor Sparkasse Bank i koordinator projekta.    

Vladimir Marić, Direktor Impakt inkubatora u Fondaciji Mozaik je istakao kako su ,,ova četiri društvena startapa vrijedno radila sa mentorima Fondacije Mozaik cijelu godinu kako bi dosegli nivo organizacije i ozbiljnosti kojeg je prepoznala Sparkasse Bank. Drago nam je što među odabranima vidimo dva uslužna i dva proizvodna biznisa, sva četiri sa odličnim potencijalom za rast u BiH i regionalno''. 

 „Korak po korak“ je sveobuhvatni program podrške za ekonomsko osnaživanje mladih u Bosni i Hercegovini  koji ima za cilj da putem razvoja preduzetničkih znanja i vještina pomogne mladim ljudima da ostvare ekonomski napredak i započnu sopstveni posao. U svim zemljama u kojima posluju, članice Erste grupacije uspješno provode projekte društvenog bankarstva, a ovo je prvi put da se projekat realizuje i u BiH, u saradnji s Fondacijom Mozaik.

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Krediti za preduzeća Sparkasse Banke uz garanciju Garantnog fonda Republike

Organizovano umrežavanje austrijskih i bh. turističkih agencija

Osiguranje na dlanu: Kupovina Vienna osiguranja putem Sparkasse SIMPL mBankinga

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo