Sport     | 12.11.2018. 11:35 |

Dalić: Očekuju nas dvije teške i atraktivne utakmice

FENA Cvita Kusić

ZAGREB, 12. studenoga (FENA) - Hrvatska nogometna reprezentacija ulazi u završni tjedan natjecanja po skupinama Lige nacija. Ispred svjetskih doprvaka još su dvije utakmice - sa Španjolskom u četvrtak, 15. studenoga na stadionu Maksimir, te protiv Engleske na Wembleyju tri dana kasnije.

 "Vatreni" su trenutačno na posljednjem mjestu skupine 4 s jednim bodom iz dvije utakmice i potrebne su im dvije pobjede ukoliko žele izboriti plasman na završni Final Four na kojem će sudjelovati četiri pobjednika skupina elitnog razreda Lige nacija.

 Važno je i pobjeći sa začelja skupine jer posljednje mjesto vodi u niži rang natjecanja.

 "Čekaju nas dvije teške i atraktivne utakmice. Mene posebice veseli ova prva protiv Španjolske, jer će to biti prva službena utakmica nakon svjetskog prvenstva na našem terenu", kazao je izbornik Zlatko Dalić na novinarskoj konferenciji koja je počela minutom šutnje za legendarnog novinara Zvonimira 'Amiga' Magdića.

 "Očekujem puni Maksimir, sjajnu atmosferu i zajedništvo kakvo nas je krasilo za vrijeme SP-a, Naravno, očekujem i tri boda koja nas ostavljaju u utrci za prvo mjesto u skupini, ali i tri boda koja će nas održati među nositeljima na skorašnjem ždrijebu za EP 2022. godine", dodao je Dalić.

 Hrvatska je u prvom susretu protiv Španjolske izgubila 0-6 što je najteži poraz 'Vatrenih u povijesti. Dalić smatra kako je ekipa sada u puno boljem raspoloženju.

 "Mislim da smo u puno boljem raspoloženju i formi nego u onoj prvoj utakmici. Moramo tražiti revanš, ne osvetu, već pobjedu i tri boda. Naši igrači su sada u boljem i kvalitetnijem stanju. Mi odlučujemo sami o sebi, trebamo dvije pobjede", kazao je Dalić te istaknuo kako se ne želi previše vraćati na taj poraz.

 "Trebamo zaboraviti poraz i ne želim se na njega vraćati. U četvrtak nas očekuje drugačija utakmica. Morat ćemo uzeti inicijativu i posjed. Novi španjolski izbornik je promijenio stil njihove igre, sada igraju brže i okomitije i morat ćemo biti oprezni".

 Otkrio je kako će na utakmicu protiv Španjolske stići i Mandžukić, Subašić i Ćorluka koji su se oprostili od reprezentacije.

 "Oni dolaze, HNS ih je pozvao, dio su naše obitelji, a to želimo čuvati. Sada je prigoda da se okupimo, budemo zajedno. Ne smijemo ih zaboraviti, niti ono što su dali našem nogometu. Bit će s nama protiv Španjolske, htio sam ponovo da budemo skupa, obnovimo to zajedništvo. Dobit će svoja priznanja i biti na utakmici sa Španjolskom".

 Osvrnuo se i na nešto slabije igre Luke Modrića na početku ove sezone.

"Luka je sinoć namjestio gol u pobjedi Reala. I on je svjestan da su oscilacije normalne. Podigao je formu, znam da će biti pravi i da će biti vođa naše momčadi. Kada Real izgubi utakmicu odmah se traži krivica među strancima. Međutim, njegove kvalitete su poznate, Luka je najbolji na svijetu", naglasio je.

 Izbornik Dalić je priznao kako ponovo ima problema s lijevim bočnim igračima.

"Pivarić je ozlijeđen. I Leovac i Sosa su ozlijeđeni. Nema niti Strinića. Lijeva strana će biti upitna. Svi su lijevi bočni na ovaj ili onaj način izvan stroja. Iskreno još nemam riješenje za tu poziciju. Imamo još dva, tri dana da pronađemo lijevog beka. Tu su Milić i Jedvaj, vidjet ćemo. Žao mi je Vidu trošiti na toj poziciji i razdvajati stoperski par", poručio je Dalić.

 Osvrnuo se i na poziciju prvog vratara, kazavši kako nije zgodno puno mijenjati i rotirati vratare. "Kalinić se vratio, dok je Livaković sjajno branio protiv Engleza i u Dinamu. Vidjet ćemo, ne bih htio izgubiti oba golmana", zaključio je izbornik Dalić.

 Okupljanje hrvatske reprezentacije je danas u hotelu Westin, a večeras u 18 sati će odraditi prvi trening na stadionu Hitrec Kacijan, javila je Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo