Kultura     | 11.11.2018. 22:08 |

Novi novembarski naslovi u online knjižari Knjiga.ba

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. novembra (FENA) - Najveća online knjižara u BiH na adresi Knjiga.ba ponudila je nove zanimljive naslove za novembar.

 

Knjiga Admira Ikinića Ikine "Moje vrijeme - boemi, zanatlije, sportisti, muzičari, pjevači, političari, pijačari, taksisti, vožači, biznismeni" koja govori o tuzlanskim likovima koji su obilježili autorovo vrijeme.

Tu je i knjiga Almira Bašovića "Četiri i po drame" koja predstavlja veliki značaj za bh. dramsku književnost, ali i cjelokupni teatarski život u Bosni i Hercegovini. Riječ je o zbirci koja počinje komadom o srebreničkom genocidu, a završava monologom ratnog zločinca, u kojoj Bašović otvara i zatvara krug ratnog prokletstva. 

"Kazniona - Knjiga o zeničkom zatvoru" grupe autora je rađena dvojezično na bosankom i engleskom jeziku.

To je prva knjiga o zeničkom zatvoru pripremana bez političkih direktiva, cenzure i ograničenja zatvorske uprave. Po prvi put u svom postojanju zatvorske vlasti skinule su pečate i oznake službenih tajni sa svojih dokumenata. Kompletan arhiv otvoren je autorima ove knjige koji su u njemu otkrili fascinantne priče i fotografije koje su godinama bile nedostupne javnosti, saopćeno je iz Knjiga.ba.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Knjiga.ba predstavlja nove zanimljive naslove iz ponude

Knjiga.ba: Roman Vesne Dedić 'Ne dam te' najtraženiji naslovu u junu

Knjiga.ba - Novi naslovi u junu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'