Bosna i Hercegovina     | 11.11.2018. 16:31 |

Završena druga sjednica 2. saziva Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan RH

FENA Saopćenje

ŠIBENIK, 11. studenoga (FENA) - Završena je 2. sjednica drugog saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske koja se u subotu i nedjelju održavala u Šibeniku.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas je ponovio projekte Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a posebno ukazao na važnost pilot projekta "Registar hrvatskih subjekata izvan Republike Hrvatske" koji ima za cilj povezivanje svih Hrvata gdje god živjeli, kao i novog Zakona o hrvatskom državljanstvu, te iskorak koji se odnosi na obrazovanje - posebne upisne kvote osigurane na fakultetima Sveučilišta u Zagrebu te projekt "Korijeni".

Najavio je i edukativni program – Ljetna škola Domovina koji je namijenjen mladim generacijama u hrvatskom iseljeništvu, a prva generacija polaznika očekuje se 2019. godine. 

- Svi projekti i sva dostignuća nastali su temeljem volje, truda, rada i partnerskog odnosa svih nas. Otvoreno, prijateljski i partnerski, uz povjerenje, angažirano za zajednički cilj - poručio je državni tajnik Milas.

Predsjednika 2. Saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan RH. Ivan Grbešić je istaknuo kako će rezultati odnosno unapređenje odnosa Domovine i Hrvata izvan RH biti mogući tek ako se svi okupljeni zajednički prihvate posla i sve svoje snage usmjere na zajedničkom cilju.

Na sjednici Savjeta sudjelovala je hrvatska ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek te drugi državni i lokalni dužnosnici, priopćeno je iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Središnji državni ured za Hrvate izvan RH dodjeljuje tisuću stipendija

Djeca iz župa Drvar i Bosansko Grahovo posjetila Šibenik

Kazneno prijavljan taksist koji je krijumčario migrante iz BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo