Servisne informacije     | 10.11.2018. 13:45 |

Pojačan promet na graničnim prijelazima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. novembra (FENA) - U toku su radovi na izgradnji kružnog toka na raskrsnici magistralnih puteva M-17 i M-6 u mjestu Tasovčići, kao i na sanaciji kolovoza na magistralnom putu M-17 na izlazu iz Mostara prema Ortiješu. U zoni izvođenja radova saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.  

Radovi na ugradnji uređaja za brojanje prometa danas se izvode na magistralnom putu M-5 Tranzit kroz Sarajevo (na području Bistrika). Za vrijeme izvođenja ovih radova saobraća se jednom trakom- naizmjenično.  

Vozači teretnih vozila se podsjećaju da je zbog sanacije mosta aktuelna zabrana saobraćanja za ovu kategoriju na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno. Saobraćaj teretnih vozila preusmjerava se na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini. 

Sporije se saobraća i na ostalim mjestima izvođenja aktuelnih radova. Izdvajaju se dionice autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, dionica autoputa Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i magistralni putevi: M-17 Konjic-Tarčin, M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj. Na ovim dionicama postavljena je privremena signalizacija čije poštivanje je obavezno. 

Na graničnim prijelazima pojačan je promet vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.  

Podsjeća se da je zbog  radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'