Servisne informacije     | 09.11.2018. 07:21 |

U kotlinama i uz riječne tokove vidljivost smanjena zbog magle

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. novembra (FENA) - Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove i jezera vidljivost je jutros smanjena zbog magle, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan.

Izdvajaju se putevi uz rijeke: Bosnu, Lašvu, Vrbas i Drinu, zatim šire područje Mrkonjić Grada, Prijedora, Doboja, Gračanice i Ljubuškog, kao i dijelove Sarajeva, te dionice autoputa A-1 Zenica-Tarčin i Zvirovići-Bijača i magistralni put M-17 Konjic-Jablanica. Savjetuje se sporija i opreznija vožnja.

Danas od 08.00 do 11.00 sati izvode se deminerski radovi na magistralnom putu M-16 Donji Vakuf–Jajce kod tunela Skela, tako da se na toj lokaciji saobraća uz povremene obustave u trajanju do 15 minuta.

Zbog radova na ugradnji uređaja za brojanje prometa, na magistralnom putu M-17 Blažuj-Tarčin (u mjestu Binježevo) saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Putnička vozila na tom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Od ostalih puteva s izmjenama u režimu saobraćaja zbog aktuelnih radova izdvaja se autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, zatim autoput Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i magistralni putevi: M-17 Mostar-Ortiješ, M-5 Ključ-Mrkonjić Grad, M-6 Domanovići-Stolac, M-6.1 Kolo-Posušje, M-15 Priluka-Glamoč, M-5 Donji Vakuf-Travnik i M-18 Olovo-Kladanj.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz IC BIHAMK-a. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

ILO: Ilegalni pofiti od prisilnog rada porasli na 'opscenih' 236 milijardi dolara godišnje

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Doboj-Tuzla

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo