Servisne informacije     | 08.11.2018. 10:49 |

Na A-1 Sarajevo sjever-Zenica saobraćaj preusmjeren na naplatno mjesto Lašva

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. novembra (FENA) - Zbog radova,na zamjeni čelične konstrukcije ispred tunela 1. Mart (lijeva cijev) na autoputu A-1 Sarajevo sjever - Zenica saobraćaj je preusmjeren na naplatno mjesto Lašva. 

Danas su počeli radovi na izgradnji kružnog toka na raskrsnici magistralnih puteva M-17 i M-6 u mjestu Tasovčići, kao i na sanaciji kolovoza na magistralnom putu M-17 na izlazu iz Mostara prema Ortiješu. U zoni izvođenja radova saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.  

Do 11.00 sati izvode se deminerski radovi na magistralnom putu M-16 Donji Vakuf–Jajce kod tunela Skela. Na ovoj lokaciji saobraća se uz 15 minutne obustave i 5 minutna propuštanja vozila.

Radovi na ugradnji uređaja za brojanje prometa danas se izvode na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Semizovac (u naselju Poturovići). Za vrijeme izvođenja ovih radova saobraća se jednom trakom-naizmjenično. 

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo