Bosna i Hercegovina     | 07.11.2018. 14:38 |

U toku veliko jesenje pospremanje 'Pionirske doline' i zoo vrta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. novembra (FENA) - U rekreaciono-zabavnom centru "Pionirska dolina" i zoo vrt u toku je veliko jesenje pospremanje. Zelene površine, cvjetne gredice, drveće, ukrasno grmlje se uređuju i pripremaju da i tokom hladnijih dana ovu zelenu oazu čine ljepšom i ugodnijom za odmor i rekreaciju.

Vrtlari i tehničari hortikulture "Pionirske doline" uklonili su staro cvijeće iz cvjetnih gredica koje je prostor uz staze za šetnju ukrašavalo tokom ovog ljeta, a nakon toga izvršeno je prekopavanje i prihrana zemljišta za nove cvjetove.

Izvršena je sječa starih ili preraslih grana drveća uz staze, i na drugim zelenim površinama. Uklonjeno je i ukrasno grmlje kako bi se omogućilo što više prostora za nove cvjetne nasade, s ciljem da što više površina bude ukrašeno cvjetovima viole i drugog sezonskog cvijeća, upravo za ovu namjenu proizvedenog i uzgojenog tokom ljetnih mjeseci u "Park"-ovom rasadniku u Nedžarićima.

Jutros je započelo i "cvjetno kićenje" ovog rekreaciono-zabavnog centra sa zoološkim vrtom. Vrtlari iz "Park"-ovog rasadnika započeli su sadnji sezonskog cvijeća u cvjetne gredice, žardinjere i arle, saopćeno je iz KJKP Park.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

U Pionirskoj dolini prinove, 13. aprila proljetna zabava 'Zdravo proljeće!'

Počelo ukrašavanje ulica Sarajeva povodom Dana državnosti BiH

Preduzeće 'Park' uređuje 37 školskih i vrtićkih dvorišta

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije