Servisne informacije     | 07.11.2018. 08:14 |

U BiH umjereno do pretežno oblačno

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. novembra (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica 4 stepena, Bijeljina, Bugojno i Jajce 5, Banja Luka, Brčko, Tuzla i Zenica 6, Gradačac i Sanski Most 7, Ivan-sedlo, Prijedor, Sarajevo i Zvornik 8, Bihać 9, Livno 11, Široki Brijeg i Trebinje 12, Mostar i Stolac 14 i Neum 17 stepeni.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 949 milibara, za 7 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom prijepodneva, postepeno povećanje oblačnosti s juga. U poslijepodnevnim satima, slaba kiša je moguća u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22 stepena.

U Sarajevu danas će prijepodne biti pretežno sunčano vrijeme uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana povećanje oblačnosti, a mjestimično može pasti i malo kiše. Najviša dnevna temperatura zraka oko 17 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta