Regija     | 06.11.2018. 19:12 |

Optužen odbjegli Slovenac zbog krađe zlatnih poluga vrijednih 1,6 milijuna kuna

FENA Cvita Kusić

ZAGREB, 6. studenoga (FENA) - Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Zagrebu podiglo je u utorak optužnicu protiv odbjeglog 41-godišnjeg slovenskog državljanina zbog pljačke zlatnih poluga i novca ukupne vrijednosti od gotovo 1,6 milijuna kuna iz poslovnice tvrtke Moro & Kunst smještene u Eurotoweru na zagrebačkom Trnju.

 Kako je priopćio ŽDO optuženika se tereti da je 8. ožujka 2017. oko 13 sati ušao u poslovnu zgradu u Ulici Ivana Lučića te se ne recepciji prijavio lažnom osobnom iskaznicom. Nakon što mu je vatrogasac upisao neistinite podatke i pustio ga da prođe kroz sigurnosna vrata, dizalom se popeo do 11. kata gdje se nalazi tvrtka Moro & Kunst, a djelatnica mu je, po prethodnoj najavi s recepcije, otvorila elektronska vrata hodnika.

 Optuženi je potom s djelatnicom otišao u prostoriju gdje se prodaje zlato. Rekao joj je da želi prodati dvije poluge od jednog grama te joj pritom predao osobnu iskaznicu na drugo ime. Budući da djelatnica nije posumnjala u lažni identitet, nakon potpisivanja otkupnog dokumenta prišla je sefu i otvorila ga kako bi mu isplatila novac.

 Razbojnik je, međutim, s leđa prišao zaposlenici, na stražnji dio glave joj prislonio pištolj, naredio da bude tiha i da izvadi sav novac i zlato iz sefa te da ga stavi u torbu koju je bacio pred nju.

 U strahu za vlastiti život djelatnica je iz sefa izvadila novac, zlatne poluge i numizmatičke kovanice te ih stavila u optuženikovu torbu, a on ju je gurnuo na pod tako da je ležala potrbuške. Potom joj je vezao noge plastičnim vezicama za kablove, počeo vezati ruke i upitao ima li još zlata u uredu te je li zlato izloženo u vitrinama pravo.

 Kada je rekla da je riječ o pravom zlatu, razbojnik joj je odvezao noge i naredio da otvori ukrasne vitrine i zlato stavi u torbu, a on joj je cijelo vrijeme držao pištolj prislonjen uz glavu, navodi se u priopćenju ŽDO-a.

 Potom joj je ponovno zavezao noge i ruke te užetom spojio vezice, a na usta stavio maramu koju joj je vezao oko glave, naredivši joj da bude tiho dok on ne ode.

 Nakon pljačke razbojnik je zatvorio vrata i odnio 36.365 kuna gotovine te zlatne poluge i kovanice ukupne vrijednosti 1,56 milijuna kuna, čime je, po tvrdnjama tužiteljstva, počinio ukupnu štetu u iznosu od 1,59 milijuna kuna.

 U optužnici je predloženo i da se optuženom, za kojim je tijekom istrage raspisana međunarodna tjeralica i europski uhidbeni nalog, sudi u odsutnosti.

 Prema pisanju medija, riječ je o Romanu Stunkoviću, uhićenom 2. studenog na slovenskoj adresi na temelju europskog uhidbenog naloga, a tamošnji sud ga je smjestio u kućni pritvor s elektronskom narukvicom.

 Pljačka zlatnih poluga dogodila se samo dan nakon što su pljačkaši iz kombija zaštitarske tvrtke Mediteran Security u spektakularnom oružanom prepadu na Sveticama uspjeli ukrasti više od milijun kuna, javila je Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Podignuta optužnica za krijumčarenje oko 16 hiljada kutija cigareta

Sud BiH potvrdio optužnicu u predmetu Nijaz Halilović i drugi, primili dar u iznosu 20 eura

Podignuta optužnica protiv komandira Granične policije BiH - aerodrom Banja Luka

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo