Najave     | 06.11.2018. 13:40 |

Prezentacija Nacrta strategije razvoja općine Čitluk za razdoblje 2019.-2027.

FENA Saopćenje

ČITLUK, 6. studenoga (FENA) - U Maloj dvorani Kulturno-informativnog centra Čitluk u petak, 9. studenoga, održat će se sastanak Partnerske grupe (PA) u sklopu izrade strategije integriranog razvoja općine Čitluk, što je u biti, kako je navedeno, javna rasprava o navedenoj strategiji.

Na sastanku će biti predstavljen Nacrt strategije razvoja općine Čitluk za razdoblje 2019.-2027. godine, kao rezultat rada svih članova ORT-a (Općinskog razvojnog tima), sektorskih grupa (gospodarstvo, ekonomija i okoliš) za izradu strategije razvitka općine Čitluk i svih institucija, udruga i predstavnika privatnog sektora koji su željeli dati svoj doprinos u kreiranju nove strategije razvoja po integriranoj metodologiji.

U uvodnom dijelu prezentacije ukratko će biti predstavljena strateška platforma koja uključuje socio-ekonomsku analizu, strateško fokusiranje, viziju i strateške ciljeve, a zatim će se preći na sektorske razvojne planove, gdje će se nešto više reći o projektima iz sektora za okoliš, gospodarstvo i društvo.

Izlaganje će voditi koordinator Općinskog razvojnog tima te voditelji sektorski grupa za sektore: okoliša, gospodarstva i društva.

Na sastanak su pozvane sve nevladine organizacije, javne institucije, udruge, poduzetnici i svi pojedinci koji žele i mogu dati svoj doprinos proaktivnoj prezentaciji nacrta strategije.

Općina Čitluk pristupila je izradi strategije integriranog razvoja u okviru UNDP-ovog Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP), a u prezentaciji nacrta strategije, uz članove Općinskog razvojnog tima, sudjelovat će predstavnica UNDP-a Mirela Suton Williams i konzultant za izradu "Integrirane strategije razvoja općine Čitluk" Ivan Jurilj.

Izrada nove strategija razvoja započeta je u prošloj godini, u okviru već spomenutog UNDP-ovog projekta čiji je donator Vlada Švicarske, objavljeno je na internetskim stranicama Općine Čitluk.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

HT Eronet predstavio MapApp aplikaciju i promovirao kampanju Glavu gore!

Otvaranje manifestacije „Uskrs s Maticom u Brotnju“

Općina Čitluk novčano pomaže studente

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'