Magazin     | 06.11.2018. 12:12 |

Uskoro bi mogao biti otvoren muzej posvećen Oliveru Dragojeviću

FENA Ivana Banovic

ZAGREB, 6. studenoga (FENA) - Vela Luka uskoro bi mogla dobiti muzej posvećen velikanu Oliveru Dragojeviću, piše Dalmacija Danas.

- Inicijativa za pokretanje muzeja potekla je od same Oliverove obitelji. Svi znamo da je Oliver rođen u Veloj Luci i da je tu proveo djetinjstvo. Sve svoje ljetne i zimske odmore i svaki slobodni trenutak provodio je u Veloj Luci - rekao je portalu Dragiša Barčot, zamjenik načelnice Vele Luke, koji je otkrio i da se već zna lokacija novog muzeja.

Najprije se razmišljalo o kupnji jedne stare zgrade u centru, a razmatrao se i prostor tamošnjeg Kulturnog centra, no na kraju je odlučeno da će Oliver svoj prostor dobiti u Zadružnom domu.

Riječ je o zdanju sagrađenom neposredno nakon Drugog svjetskog rata, kojem su u prizemlju uredske prostorije, a na katu je nekada bilo kino, dok je danas taj dio mahom prazan i napušten.

Projekt je tek u idejnoj fazi, tako da za sada nema dodatnih informacija o tome kada bi moglo doći do realizacije, kao ni o tome odakle će se točno financirati.

Međutim, Barčot je natuknuo da se razmišlja o prijavi za sredstva iz fondova EU, ali i o tome da se novac prikupi na druge načine. Uz muzej, u planu je da se u Veloj Luci pokrenu i Oliverovi dani, no taj je projekt također tek ideja i nije detaljnije razrađen.

Razmišlja se i o nekim zanimljivim idejama, poput fontane u raznim bojama ili Oliverova kipa u prirodnoj veličini, istaknuo je Barčot.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Obuljen Koržinek: Danijel Dragojević ostavio je dubok trag u hrvatskoj kulturi

Švicarski muzej prikazuje kontroverznu zbirku umjetnina stečenih u doba nacizma

Mehić: Muzej 'Život u Sarajevu pod opsadom' izaziva snažne emocije (VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo