Kultura     | 05.11.2018. 19:59 |

Izložba akvarela 'Prizivanje svjetlosti' Jelice Rašete otvorena u Mostaru

FENA Cvita Kusić

MOSTAR, 5. studenoga (FENA) - Izložba akvarela pod nazivom "Prizivanje svjetlosti" autorice Jelice Rašete otvorena je u ponedjeljak navečer u galeriji "Rondo" u Mostaru.

 Riječ je o ukupno 21 slici koje je Rašeta stvarala u protekle dvije godine, inspirirana prvenstveno prirodom, a koje se odlikuju lakoćom i rafiniranošću.

 - Akvarelom se bavim protekle dvije godine i to je tehnika koja me fascinira i koja pruža jako mnogo mogućnosti u traženju likovnog izraza - kazala je novinarima autorica Rašeta i izrazila zadovoljstvo što ima priliku Mostarcima i svojim prijateljima pokazati nešto od tih svojih traženja.

 Mostarski glumac, redatelj i književnik Nedžad Maksumić nazvao je Rašetinu izložbu značajnim doprinosom mostarskoj likovnoj sceni, napomenuvši pritom kako je akvarel u posljednje vrijeme manje zastupljen iako je prema mnogim teoretičarima umjetnosti najzahtjevnija slikarska tehnika.

 - Rašeta je vrlo savjesna u svom izučavanju akvarela i posvećivanju svoga vremena i znanja  toj umjetnosti. Mostar je žedan ovakvih izložbi na kojima se može vidjeti stvaralački refleks, to divno pretapanje pigmenta, vode i svijetlosti u akvarelima - kazao je Maksumić.

 Jelica Rašeta diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu 1983. godine, a magistrirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Beogradu 1987. u klasi Siniše Vukovića. Jedna je od osnivača i prvih profesora u Srednjoj školi likovnih umjetnosti Gabrijel Jurkić u Mostaru. 

 Izložba će u Mostaru ostati otvorena do 11. studenoga 2018. godine.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrica Pozder u Mostaru: Turizam iz socijalne pretvarati u razvojnu priču

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'