Sport     | 06.11.2018. 09:01 |

Edukacija volontera za EYOF tema simpozija "Nove tehnologije u sportu"

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. novembra (FENA) - Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine (OKBiH) će 7. i 8. novembra organizovati simpozij "Nove tehnologije u sportu".

Tema ovogodišnjeg simpozija je "U susret Evropskom olimpijskom festivalu mladih EYOF 2019 Sarajevo i Istočno Sarajevo - Edukacija za volontere”, a strateški partner za realizaciju će biti firma EYOF 2019 d.o.o., najavljeno je iz OKBiH. 

Šesdeset volontera koji su selektirani kako bi pomagali i olakšali učešće olimpijskim komitetima za vrijeme trajanja Festivala će se kroz interaktivna predavanja i praktične radionice pripremati da bi što bolje odgovorili zadacima koji ih očekuju.

Pored iskustava iz prakse i generalne edukacije o volonterizmu i EYOF-u općenito, naglasak će biti stavljen na komunikaciju, identitet, brendiranje države Bosne i Hercegovine i gradova, te promovisanje olimpijskih vrijednosti i olimpijske baštine BiH.

Na taj način Olimpijski komitet BiH će dati još jednu konkretnu kontribuciju realizaciji EYOF-a kako bi pokazali da zajedničkim snagama mogu da odgovore visokim zahtjevima organizacije velikih sportskih događaja.

Organizacijom EYOF-a 2019 će biti obogaćena i turistička ponuda domaćim i inostranim gostima, navodi se u saopćenju OKBiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

U Olimpijskom komitetu BiH trenutno 37 sportova, za ostale ima interesa ali ne i novca

Promovisana knjiga 'Sveti obruči' legendarnog košarkaškog trenera Phila Jacksona

Godina do Olimpijskih i Paraolimpijskih igara Tokyo 2020

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo