Ekonomija     | 05.11.2018. 14:19 |

Predstavljen sadržaj ovogodišnjeg Tourism Networking Foruma (VIDEO)

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 5. novembra (FENA) – U sarajevskoj Vijećnici u četvrtak će biti upriličen Tourism Networking Forum, čiji se cjelodnevni program sastoji od edukacijskih predavanja, poslovnog umrežavanja i izložbenog djela programa.

Najavila je to danas PR foruma Adela Bevanda navodeći da je forum podržao Grad Sarajevo i Javno preduzeće Sarajevo d.o.o.

- Prepoznali smo značaj događaja jer će uticati na umrežavanje turističkih djelatnika iz cijelog regiona uz promociju turizma kao poduzetničkog potencijala. Forum će ugostiti svjetski proznata imena iz domena turizma i biznisa kao što je hotelijersko marketinški stručnjak RJ Friedlander iz Španije i njemački marketing stručnjak Philipp Klöckner - izjavila je iz Press službe Uprave Grada Sarajeva Naida Kraljić.

Na forumu će govoriti i regionalni stručnjaci iz marketinga Ivan Bildi iz Beograda i Dino Oreški iz Zagreba, te domaći među kojima je izvršni direktor Sarajevo Navigatora Enis Avdić.

- Forum je važan događaj koji može rezultirati novim projektima s ciljem unapređenja ponude određene destinacije. Na panelima imat ćemo priliku razgovarati o inovacijama u turizmu i start up kulturi - istakao je Avdić.   

Osim edukativnog programa, učesnici foruma će moći izlagati svoje ponude na jednom od tridesetak štandova (EXPO) u Vijećnici.

- JP Sarajevo d.o.o  predstavit će učesnicima foruma svoje rezultate, poziciju na turističkom tržištu, projekte i inovacije usmjerene na razvoj Sarajevske žičare kao najveće turističke atrakcije te Vijećnice kao najreprezentativnijeg objekta - kazao je direktor JP Sarajevo d.o.o Esad Tanović.

Grad Sarajevo na forumu će promovisati i sadržaje Olimpijskog bazena Otoka i Evropski omladinski olimpijski festival EYOF.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/2283

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/11aNRxp6e7AISC1zdriKDl1Nq2GKp_aCN?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

U Sarajevu Forum o analizi trendova prijetnji i rizika od oružja za masovno uništenje

Vodik od proizvodnje do potrošnje u industriji i prometu

Ministrica Pozder: Turizam je naša ekonomska prilika i moramo je zgrabiti

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'