Sport     | 05.11.2018. 14:08 |

Kantonalnim derbijem Banovićanke i Tuzlanke započinju Prvenstvo BiH

FENA Saopćenje

BANOVIĆI, 5. novembra (FENA) - Nakon kašnjenja početka Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkašice, zbog problema u Košaršakom saveza BiH, ovog vikenda su odigrane utakmice prvog kola.

Zbog nastupa u WABA ligi, prvakinje BiH, košarkašice ŽKK RMU Banovići utakmicu prvog kola igraju tek danas od 17.00 sati u SKPC Mejdan protiv tuzlanskog Jedinstva.

U tom kantonalnom derbiju Banovićanke su apsolutne favoritkinje, što je potvrdio i trener Goran Jurčenko.

- Jedinstvo je jedva ostalo u društvu najboljih ženskih bh.klubova, a mi smo prvaci države. Jasno je ko je u utakmici pred nama favorit. Nisu imali sreće sa žrijebom, pa su u prvom kolu dobili baš nas. No, za nas je ovo odlična prilika da mlađe igračice upišu veću minutažu, za što u WABA ligi nemamo prostora - kazao je Jurčenko te pozvao ljubitelje košarke u Mejdan, saopćeno je iz ŽKK RMU Banovići. 

I trenerica Jedinstva Mara Lakić Brčaninović je svjesna položaja svoje ekipe.

- Večerašnja utakmica je kantonalni derbi, ali moramo biti realni i reći da je ekipa iz Banovića stvarno jaka i da su apsolutni favoriti i pitanje je samo kolika će biti razlika na kraju utakmice. Mi na ovu utakmicu gledamo kao na jači trening, da sami sebi pokažemo koliko smo uspjeli posla napraviti u pripremnom periodu - objašnjava trenerica Jedinstva.

U do sada odigranim utakmicama u okviru prvog kola Prvenstva BiH za žene slavile su ekipa Play Off-a protiv Brčanke, Orlovi protiv Slobode, Mladi Krajišnik protiv Trebinja, te Rudar Sport protiv Željezničara. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'