Servisne informacije     | 02.11.2018. 11:09 |

Povremene obustave saobraćaja zbog deminerskih radova

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. novembra (FENA) - Za danas je najavljen početak deminerskih radova na dionici magistralnog puta M-16 Donji Vakuf-Jajce (Skela, na ulazu u Jajce), zbog čega će u terminu od 13 do 16 sati dolaziti do povremenih polusatnih obustava saobraćaja. 

Danas i sutra izvodit će se sanacioni radovi i na regionalnom putu R-461 Srebrenik-Bukva (u dužini od 800m), zbog čega će u vremenu od 08 do 17 sati saobraćaj biti obustavljen. Za vrijeme obustave vozila će se preusmjeravati na putni pravac Srebrenik-Donja Orahovica-Gračanica.  

Zbog rekonstrukcije mosta, obustavljen je saobraćaj teretnih vozila  na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (na ulazu u Bugojno). Za vrijeme radova teretna vozila preusmjeravaju se na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini. 

Od ostalih puteva sa izmjenama u režimu saobraćaja zbog aktuelnih radova izdvaja se autoput A-1 dionice Sarajevo sjever-Lepenica i Podlugovi-Visoko, zatim autoput Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i magistralne puteve: M-6 Domanovići-Stolac, M-6.1 Kolo-Posušje, M-15 Priluka-Glamoč, M-5 Donji Vakuf-Travnik i M-18 Olovo-Kladanj. Na ovim dionicama saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. 

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.  Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo