Servisne informacije     | 02.11.2018. 09:35 |

U BiH narednih dana oblačno s kišom, u utorak sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. novembra  (FENA) - U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom.

Padavina uglavnom u Krajini, zapadnoj, jugozapadnoj i centralnom Bosni. Na sjeveru i zapadu Hercegovini slaba kiša je moguća prijepodne. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Dnevne temperature od 16 do 22 stepena. 

Sutra će biti pretežno oblačno vrijeme. Tokom poslijepodneva na istoku, sjeveroistoku Bosne i u Hercegovini očekuje se djelimično razvedravanje. Prijepodne ponegdje u Bosni je moguća slaba rosulja. Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovini slaba bura. Jutarnje temperature od 11 do 16, na jugu do 18, a dnevne od 17 do 23, na jugu do 25 stepeni. 

U nedjelju će, u Bosni biti pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti u centralnim, istočnim i zapadnim područjima. U Hercegovini uglavnom sunčano uz umjerenu naoblaku. Jutarnje temperature od 7 do 12, na jugu od 14 do 18, a dnevne od 16 do 22, na jugu do 25 stepeni. 

U ponedjeljak će biti pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne slaba kiša je moguća u Hercegovni, zapadnim, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 8 do 13, na jugu od 14 do 17, a dnevne od 14 do 20 stepeni. 

U utorak će, u većem dijelu Bosne i Hercegovine, biti pretežno sunčano vrijeme. Prijepodne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove može biti magle i niske naoblake. Jutarnje temperature od 7 do 12, na jugu do 16, a dnevne od 15 do 21, na jugu do 23 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

U većem dijelu Hercegovine i na sjeveru Bosne vedro, u ostatku BiH oblačno

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu