Kultura     | 02.11.2018. 09:45 |

Večeras počinje Jazz Fest Sarajevo, rasprodat prvi dio subotnjeg maratona

FENA Saopćenje

SARAJEVO,  2. novembra (FENA) - Koncertom Johna Zorna na sceni Doma policije večeras će biti otvoren XX2. novembarski praznik muzike.

Ovo je treća i posljednja godina projekta John Zorn in Sarajevo, iznimne saradnje sarajevskog festivala i jednog od najplodnijih i najvažnijih savremenih kompozitora.

Ove godine Jazz Fest će u okviru završnog dijela trilogije pod nazivom "S onu stranu dobra i zla", na 16 koncerata predstaviti neke od najboljih muzičara njujorške scene u izvedbi repertoara Johna Zorna. Dio repertoara činit će i još uvijek nesnimljene kompozicije što će predstavljati dodatnu privilegiju za publiku.

Večeras će nakon 20-minutnog Zornovog solo koncerta na saksofonu biti održan i nastup grupe Insurrection, nakon čega će uslijediti koncert trija vrhunskih gitarista. Uz slavnog Billa Frisella, sjajni muzičari mlađe generacije Julian Lage i Gyan Riley izvesti će Devet pjesama za Franju Asiškog, nakon čega će uslijediti nastup američke pjevačice Petre Haden sa bendom.

Posljednji koncert u Domu policije za danas bit će Cobra, ansambl sa 12 muzičara i sa Johnom Zornom kao prompterom.

U okviru regionalnog programa Heineken Late Nite Stage nakon sinoćnjeg sjajnog premijernog nastupa beogradskog benda Fish in Oil, večeras u u Jazzbini Sarajevo nastupa beogradski bend Naked a nakon koncerta bit će održan i jam session.

Ulaznice za sve koncerte mogu se kupiti u festivalskom box officeu u Domu policije i sistemu kupikartu.ba. Već prvog dana rada box officea, rasprodane su ulaznice za prvi dio The Book Beriah Marathona. Ulaznice za sve ostale programe do kraja festivala će se moći kupiti po pretprodajnoj cijen, saopćeno je iz Direkcije Jazz Festa Sarajevo.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Otvoren box office Jazz festa Sarajevo

Jazz Fest Sarajevo predstavlja kolaboraciju Imamovića i Labropoulou

Specijalni program Damira Imamovića za otvaranje ovogodišnjeg Jazz Festa Sarajevo

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo