Kultura     | 31.10.2018. 19:13 |

Udruga djece s Downovim sindromom posjetila Galeriju kraljice Katarine

FENA Denis Leko

MOSTAR, 31. listopada (FENA) - U organizaciji Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, u okviru mostarske kampanje za Europsku prijestolnicu kulture 2024, članovi Udruge djece s Downovim sindromom posjetili su Galeriju kraljice Katarine Kosače u Mostaru.

Voditelj Galerije kraljice Katarine Dalibor Nikolić istaknuo je kako večerašnji događaj i suradnja s Udrugom djece s Downovim sindromom predstavljaju značajan iskorak u radu ove kulturne institucije.

- Inicijative slične vrste bile su jako rijetke, a posjete našoj Galeriji gotovo da se nisu ni događale. S obzirom da imamo novo ravnateljstvo i novi program Galerije, smatrali smo da je ovo jako dobra prilika da se Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače, Galerija kraljice Katarine i Udruga djece s Downovim sindromom, pod okriljem Gradske uprave, uključe u ovu inicijativu - kazao je Nikolić.

Dodao je kako je u okviru strategije kulturnog razvoja Mostara, koja je izrađena za potrebe kandidature za Europsku prijestolnicu kulture, značajan naglasak stavljen na edukaciju mladih i popularizaciju umjetnosti.

Posjet članova Udruge djece s Downovim sindromom Galerije kraljice Katarine ujedno je dio edukativnog procesa u sklopu kiparske radionice pod vodstvom Dalibora Nikolića.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Bešlić: Politička nestabilnost presudila pri izboru EPK (VIDEO)

Mostarska kandidatura za EPK pred panelom Europske komisije

Europske prijestolnice kulture 2019. gradovi Plovdiv i Matera

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo