Bosna i Hercegovina     | 31.10.2018. 16:00 |

Vlada distrikta odobrila sredstva organizacijama za zaštitu i spašavanje

FENA Saopćenje

BRČKO, 31. listopada (FENA) - Na današnjoj sjednici Vlada Brčko distrikta usvojila je Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava u iznosu od 199. 000 maraka za nevladine organizacije koje su registrirane za provođenje projekta iz oblasti zaštite, spašavanja i povećanja sigurnosti u oblastima od općeg društvenog interesa i humanitarnog razminiranja.

Također, usvojena je i Odluka o odobravanju Programa utroška sredstava tekućih grantova za 2018. godinu u Odjelu za javnu sigurnost - Pododjel za zaštitu i spašavanje u iznosu od 289.808 maraka, priopćeno je iz Vlade distrikta.

Šef Odjela za javnu sigurnost Edin Zaimović pojasnio je da su organizacije koje su dobile grantove Crveni križ, dobrovoljna vatrogasna društva, GSS, planinarska društva koja pomažu u potragama za nestalim osobama, kao i druge udruge koja se bave spomenutim aktivnostima.

"Dodijeljeni su pojedinačni iznosi u ovisnosti od programa i projekata date organizacije. Jedna od najznačajnijih nevladinih organizacija je Crveni križ koji besprijekorno funkcionira. Dobro su organizirani, a pokrivaju dosta segmenata u području spašavanja, što ne znači da umanjujemo značaj drugih organizacija", istaknuo je Zaimović.

U nastavku sjednice razgovarat će se o planu i programu čišćenja, pranja i održavanja prometnih površina, javnih zelenih površina, te korita rijeke Brke i obale rijeke Save, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Tomaš: Osnovni sud Brčko distrikta povećao efikasnost u 2023.

Merhamet će isporučivati od 200 do 400 obroka dnevno za socijalno ugrožene kategorije u Distriktu

Brčko distrikt BiH uspostavio suradnju s Fondacijom budućnosti u BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'