Bosna i Hercegovina     | 31.10.2018. 16:17 |

Sajam francuskih univerziteta 7. novembra u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. oktobra (FENA) - Ambasada Francuske u Bosni i Hercegovini, Campus France BiH i Francuski institut u BiH, u partnerstvu sa brojnim francuskim univerzitetima i Univerzitetom u Sarajevu, organizuju 5. sajam francuskih univerziteta.

Sajam će biti održani 7. novembra na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Među univerzitetima i institucijama čiji će predstavnici biti u Sarajevu su: Sciences Po Paris, Univerzitet Poitiers, Univerzitet Artois, Državni institut za primijenjene nauke (INSA) Rouen, Univerzitet Claude Bernard Lyon 1, Tehnološki fakultet Compiègne, Visoka inžinjerska škola CESI, I.T. škola Epitech Balkans, ESC Troyes, Frankofona škola za administraciju i menadžment ESFAM, studentsko osiguranje MGEL, Campus France BiH i Francuski institut u BiH.

Na ovom sajmu studenti će moći dobiti informacije o studiranju u Francuskoj gdje postoji stotine studijskih programa u svim oblastima na francuskom ili engleskom jeziku. Francuska je danas četvrta destinacija u svijetu za međunarodne studente, studiji nisu skupi, a strani studenti imaju ista prava kao i francuski studenti.

Tokom Sajma će biti otvoren i konkurs za stipendije Vlade Francuske (Master 2 i Doktorat) za akademsku 2019./2020. godinu na koji se mogu prijaviti studenti sa svih univerziteta u BiH.

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Sajam francuskih univerziteta u Sarajevu

Sajam francuskih univerziteta u Sarajevu

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!