Ekonomija     | 31.10.2018. 13:29 |

BBI banka dobitnik priznanja 'Global Islamic Business Appreciation Award'

FENA Saopćenje

Iz BBI-a banke dobili smo ispravku saopćenja te se mole korisnici da koriste ovu verziju. 

Bosna Bank International (BBI) dobitnik je priznanja “Global Islamic Business Appreciation Award” (GIBAA), nagrade koju pod pokroviteljstvom šeika Mohammed bin Rashid Al Maktouma, potpredsjednika i premijera  Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladara Dubaija, dodjeljuje  Global Islamic Business Excellence Center  i Odjel za ekonomski razvoj  Vlade UAE.

Nagradu je primio Abdulaziz Almheiri, predsjednik Nadzornog odbora BBI banke na ceremoniji upriličenoj u okviru dvodnevnog Globalnog islamskog ekonomskog samite (GIES) koji se 30 i 31. oktobra održava u Dubaiju, jednom od najbrže rastućih svjetskih ekonomskih centara. Strateški partner  GIES-a je  “Thomson Reuters, vodeći svjetski pružatelj informacija prema čijoj metodologiji je vršen izbor za “Islamic Economy Award”.

Izbor dobitnika priznanja u osam kategorija, kao i nagrade za životno djelo proveo je  žiri sastavljen od svjetskih eksperata.  Nagrade se dodjeljuju institucijama iz cijelog svijeta za inovativne poslovne inicijative i ideje koje potiču privredni razvoj u skladu sa temeljnim načelima islamske ekonomije–odgovornosti, održivosti  i pozitivnog utjecaja na društvo, saopćeno je iz BBI-a banke. 

- Ovo je izuzetno  važan trenutak za BBI banku jer priznanje dolazi od svjetskih eksperata u ovoj oblasti. Od osnivanja BBI banke 2000. godine do danas prešli smo dug put kako bi građanima u BiH  omogućili da imaju alternativu i mogućnost da posluju u skladu s islamskim principima. Počeli smo od nule, kao prva banka koja posluje u skladu s islamskim principima u Jugoistočnoj Evropi, a danas, s ponosom mogu reći, BBI banka je jedna od najbrže rastućih banaka u BiH. Ovakve nagrade su podsticaj da nastavimo i dalje raditi na razvijanju izvrsnosti i vrhunske usluge za naše klijente. Spremni smo da nastavimo i sa podrškom privredi i dobrim projektima u BiH. Snažna privreda i jaka ekonomija najbolji su doprinos društvu u kojem poslujemo - izjavio je Amer Bukvić, povodom izbora BBI banke za jednu od osam prestižnih svjetskih nagrada GIBEC-a.

 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Nova ponuda BBI stambenog finansiranja - BBI Banka pretvara 'riječi u kvadrate uz hipoteku 1 na 1'

Ministrici Duraković dodijeljeno priznanje za zalaganje u promicanju mira i ljubavi

BBI Banka najavila 13. 'Sarajevo Business Forum' diplomatskom koru u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo