Bosna i Hercegovina     | 31.10.2018. 10:34 |

SDP, DF i Naša stranka usaglasili zajednički politički nastup u ZDK

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 31. oktobar (FENA) – Socijaldemokratska partija BiH Zeničko-dobojskog kantona, Demokratska fronta i Naša stranka obznanile su danas zajednički nastup na političkoj sceni tog kantona.

Kako je na konferenciji za novinare istakao predsjednik KOSDP-a ZDK Senaid Begić, ove su tri stranke, nakon objave preliminarnih rezultata Općih izbora 2018, pripremile Platformu od nekih 30-ak tačaka, ali koja je još u nacrtu te koja će biti dopunjavana u skladu s ishodom pregovora koji tek slijede i s drugim strankama.

- Taj dan želimo da dočekamo spremni i kao ozbiljan politički blok da ponudimo rješenja. Kao lijevi blok imamo alternativu i tako se i ponašamo. Ako drugu blok, koji je realtivni pobjednik, ne ponudi rješenje, mi ćemo ga ponuditi - kazao je Begić, koji je za danas u 14 sati najavio i razgovore s Nezavisnim blokom, a već sutra i sa SBB-om, A-SDA te SBiH. On je podvukao kako će te stranke, koje potpišu tekst Platforme, zajednički nastupiti u vlasti ili opoziciji.

Alma Kratina, predsjednica KODF ZDK, rekla je da su svjesni da nemaju kapacitet da predvode blok, ali su vrlo rado uzeli učešće u tom bloku.

- Mi ćemo napraviti sve što je do nas da bi građani osjetili da smo spremni napraviti drugačiju političku matricu- kazala je Kratina.

Ona je dodala kako se u ZDK-u stvari mogu mijenjati nabolje, bez obzira šta se događalo na drugim nivoima vlasti.

- Cilj nam je da stvorimo odnos povjerenja, kojeg trebamo kao partije izgraditi, ali ne sumnjam da je dobra namjera prisutna- istakla je Kratina.

Ulazivši prvi put u Skuštinu ZDK, kako je kazala predsjednica KO Naše stranke ZDK Sanja Renić, već su u prilici da to urade i na jako dobar način.

- Veoma smo zadovoljni dosadašnjim razvojem događaja. Ovo je istorijski momenat za ZDK i grad Zenicu za naredne izbore, da se nešto promijeni. Ne smijemo propustiti ovu šansu - poručila je Renić, koja je izrazila želju da ZDK dobije drugačiju vrstu vlasti.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta