Bosna i Hercegovina     | 30.10.2018. 17:32 |

"Kući dobrih tonova" dodijeljena Nagrada za međukulturalno dostignuće 2018.

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 30. oktobra (FENA) - Kući dobrih tonova iz Srebrenice danas je dodijeljena Nagrada za međukulturalno dostignuće 2018. Saveznog ministarstva za Evropu, integraciju i spoljne poslove Republike Austrije, koju je osvojila u junu za uspješne projekte koji su usmjereni na rješenje u oblasti interkulturalnog dijaloga, kako u Austriji, tako i na globalnom nivou.

Direktorica Austrijskog kulturnog foruma Sarajevo Sabine Kernthaller kaže da je raduje saradnja na kulturnim projektima u Bosni i Hercegovini kao i projekti iz oblasti obrazovanja. 

- Uvjerena sam da ovaj projekat znatno doprinosi interkulturalnom dijalogu, iz kojeg se stvaraju prijateljstva između djece i postaje trajna veze za budućnost - kazala je Kernthaller.  

Umjetnički direktor "Kuće dobrih tonova" Srebrenica Ismar Porić ističe da je ponosan na djecu i tim Kuće dobrih tonova, a posebno se raduje što se glas djece iz Srebrenice daleko čuje.

- Ovo je velika čast za nas, što se naš glas daleko čuje i što se napokon naša škola prepoznata na globalnom nivou nakon svih naših uspjeha – kazao je Porić.

On je danas najavio koncert 13. novembra u dvorani "Vatroslav Lisinski" u Zagrebu na kojem će nastupiti hor iz Srebrenice kao i djeca Hrvatske i Srbije.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

Vučić: Srbija će se suprotstaviti svjetskim silama kada je u riječ o rezoluciji o Srebrenici

Sabor Islamske zajednice podržao usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'