Servisne informacije     | 30.10.2018. 10:32 |

Kolovoz mjestimično vlažan

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. okrobra (FENA) - Kolovoz je mjestimično vlažan, a jači udari vjetra bilježe se na putevima na području Bihaća, Trebinja, Foče, Banja Luke i Prijedora. Vozačima na svim dionicama se preporučuje oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu.  

Zbog izvođenja minerskih radova danas od 12.00 do 17.00 sati doći će do privremene obustave saobraćaja na magistralnom putu M-4 Doboj-Tuzla na dionici Poljice-Gavrići. 

Počeli su radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu M-5 Jajce-Mrkonjić Grad na ulazu u Jajce, zbog čega se saobraća usporeno jednom trakom. 

Sanacija mosta izvodi se i na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno, gdje je saobraćaj teretnih vozila obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini. 

Zbog radova se sporije saobraća i na dionicama autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, kao  i magistralnim putevima: M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj. 

Granični prijelaz Velika Kladuša-Maljevac još uvijek je zatvoren od MUP-a RH, zbog čega je onemogućen promet preko prijelaza. 

Zbog  radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor.  

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo