Bosna i Hercegovina     | 28.10.2018. 16:37 |

Evropski pokret u BiH: Napad na policiju terorističko-kriminalni atak na državu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. oktobra (FENA) - Evropski pokret u BiH uputio je saučešće porodicama i prijateljima nastradalih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, najoštrije osuđujući svaki oblik napada na državna službena i izabrana lica, što je nesvojstveno društvu koje "navodno teži ka punoj demokraciji i članstvu u EU".                             

- Posebno smo uznemireni i zapanjeni brutalnim napadima i ubistvom dvojice čestitih i časnih ljudi i policajaca na dužnosti Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.                    

Stoga, zahtijevamo od službenih političkih, policijskih, društvenih i pravosudnih organa i institucija s nivoa BiH, Federacije BiH, Republike Srpske i Kantona Sarajeva, da se što prije pronađu i procesuiraju počinioci ovog gnusnog terorističko – kriminalnog zločina - navodi se u saopćenju Evropskog pokreta u BiH.

Dodaje se kako su uvjereni da će se policijske i sigurnosne službe BiH pobrinuti i zbrinuti porodice nastradalih policajaca, „što je i obaveza i dokaz karaktera  društvene zajednice u cjelini, a ne samo policije i sigurnosnih tijela“.

Iz Evropskog pokreta u BiH navode da je to bio pucanj u državu BiH, „sve nas pojedinačno i u našu djecu i generacije koje će nakon nas doći, jer bez poštivanja reda i zakona niti naša država Bosna i Hercegovina, a i niti mi njezini stanovnici nema budućnosti“.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Plakalo razgovarao sa ministricom za EU integracije Srbije Tanjom Mišćević

Plakalo: Poruke predsjednice EK jasne, bez reformskih zakona nema novca, a izgleda ni početka pregovora sa EU

Plakalo: Predstojeći izvještaj EK o BiH će biti pozitivniji od prethodnih iako BiH nije napravila veliki pomak

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'