Servisne informacije     | 27.10.2018. 13:53 |

Upozorenje vozačima na jače udare vjetra u južnim i jugozapadnim krajevima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. oktobra (FENA) - Učestali su sitniji odroni zemlje ili kamenja na brojnim dionicama, posebno u usjecima, kao i na planinskim prevojima u Bosni i Hercegovini. Na povremeno jače udare vjetra upozorava se u južnim i jugozapadnim krajevima. Pojačan promet vozila tokom dana očekuje se na lokalnim izletištima, kao i na graničnim prijelazima. 

Granični prijelaz Velika Kladuša-Maljevac još uvijek je zatvoren od strane MUP-a RH, zbog čega je onemogućen promet preko prijelaza. 

Pojačan je promet vozila na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. 

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor. 

Zbog sanacije kolovoza na dionici regionalne ceste R-448 Gromiljak-Fojnica, saobraćaj je danas i sutra od 7 do 18 sati, obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce. 

Saobraćaj teretnih vozila obustavljen je zbog rekonstrukcije mosta na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (na ulazu u Bugojno). Za vrijeme ovih radova teretna vozila preusmjeravaju se na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini. 

Sanacioni radovi izvode se na autoputu A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, kao  i na  magistralnim putevima: M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj. 

Na ovim dionicama saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije, soapćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Zbog požara obustavljen saobraćaj na izlazu iz Nemile prema Zenici

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana