Bosna i Hercegovina     | 27.10.2018. 11:23 |

U Federaciji BiH 29. oktobar Dan žalosti

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 27. oktobra (FENA) - Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj telefonskoj sjednici proglasila 29. oktobar Danom žalosti u Federaciji Bosne Hercegovine, povodom ubistva policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

-Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj telefonskoj sjednici, održanoj na inicijativu federalnog ministra unutrašnjih poslova, povodom mučkog ubistva časnih policajca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, koji su živote položili obavljajući teški i odgovorni posao, štiteći ljudske živote, imovinu građana i pravni poredak naše zemlje, 29. oktobar 2018. godine proglasila Danom žalosti u Federaciji Bosne Hercegovine - saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradama Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i institucija Federacije Bosne i Hercegovine.

Na Dan žalosti ne mogu biti održavani programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Medijske kuće na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine su dužne uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti, navodi se u saopćenju iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Sutra u Sarajevu sjednica Vlade FBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo